Program


Kategorije ulaznica


1 000.00 RSD
Nenumerisana mesta

Rajner Verner Fasbinder

Reditelj: Jug Đorđević

Jug Đorđević je mladi reditelj koji izaziva veliku pozornost i o kome se mnogo priča. S druge strane je R. V. Fasbinder, kultni filmski i pozorišni reditelj, dramski pisac, glumac, esejista, jedan od pokretača nemačkog novog talasa. Fasbinderova karijera trajala je svega dvadeset godina, ali je za to vreme snimio 40 filmova, napisao 24 pozorišna komada i generalno obeležio jedno vreme, dotičući teme o kojima se malo ko usuđivao da govori.

„Rajner Verner Fasbinder danas je istinitiji i provokativniji od vremena u kome je stvarao, a stvarao je u periodu velikih svetskih promena, revolucija i ratova. Ostao je upamćen kao autor koji je znao da u svojim radovima prepozna i anticipira probleme koji se često karakterišu kao tabu teme. Kako to da teme kao što su ksenofobija, seksualne slobode, bigoterija, malograđanština, homoseksualnost, danas sve više zavređuju pažnju u javnom diskursu?”

Jug Đorđević

 

Autorsku ekipu čine scenograf Andreja Rondović, kostimograf Velimirka Damjanović, kompozitor Julija Đorđević, a scenski pokret potpisuje Damjan Kecojević.

Igraju: PAVLE PEKIĆ, LJUBINKA KLARIĆ, IVA ILINČIĆ, ALEKSANDAR VUČKOVIĆ.

 

Izvor: bdp.rs

Preporuka


Ružni, prljavi, zli Slobodan Obradović (po motivima filma E. Skole) Reditelj: Lenka Udovički

Ferenc Molnar LILIOM Reditelj: Ana Tomović

Edvard Olbi Ko se boji Virdžinije Vulf Reditelj: Lenka Udovički